KURSER

Kurs i stresshantering

ACT - att hantera stress och främja hälsa

Kursen baseras på terapiformen ACT som är en förkortning av Acceptance and Commitment Therapy. Då den används i en stresshanteringskurs kallas den istället för Acceptance and Commitment Training. Forskning från Sverige och England visar att ACT är en effektiv metod för att minska stress hos vuxna och ungdomar. Under kursens gång får du lära dig konkreta och evidensbaserade verktyg för att hantera stress och att leva ditt liv i mer samklang med dina livsvärden. Kursen utgörs av fyra träffar och varje kurstillfälle är ca tre timmar. Innehållet utgörs av en blandning av teori och upplevelsebaserade moment.

Under kursen arbetar vi med följande teman:

 • Hur kan vi förhålla oss till stress i våra dagliga liv?
 • Vad är stress och vad händer i kroppen när vi är stressade?
 • Vad bör vi acceptera och vad kan vi förändra?
 • Hur kan vi förebygga och förhindra depression eller utmattningsdepression?
 • Vad värdesätter jag som kursdeltagare inom livets olika områden?
 • Vilka strategier och möjligheter har jag för att konkret ta steg i riktning mot det liv jag vill leva?

 

Kursen kan med fördel genomföras under rådande pandemi och digital plattform (Zoom) används. Kursen kan användas för privatpersoner eller för företag och organisationer. Kontakta mig vid intresse för mer information.

 

Kurs i Fysisk och Mental träning

Johannes och Bosse som båda arbetar i FYSHUSET tycker att det borde finnas en kurs för människor som vill träna fysiskt OCH mentalt. Det finns många kurser som jobbar med det fysiska men inte det mentala.

MÅLGRUPP

För dig som vill förbättra din fysiska och mentala styrka, flexibilitet och uthållighet. Du kommer som du är och så tar vi din träning därifrån! Du jämförs inte med någon annan, vi utgår från dig! Du är kanske redan igång och tränar men vill bygga på med det mentala. Du kanske vill börja, men har haft svårt att komma igång, du kanske har tankar som påstår att du inte passar in i ett gym eller att du inte ser ut som du borde. Du kanske ”känner” en sorts motstånd som hindrar dig! Alla åldrar är välkomna! Och gå inte och köp en massa dyra träningskläder, du har säkert något som duger i byrålådan!

METOD

Den fysiska träningen:

Den fysiska träningen kommer att fokuseras kring grundrörelserna och hur du på ett säkert och effektivt sätt tränar dem utifrån din egen anatomi oavsett vilken nivå du befinner dig på.

Den mentala träningen:

Baserat på KBT, ACT, Mindfulness och stresshantering. Teorier och övningar som är baserade på vetenskaplig och evidensbaserad grund.

Boken ”Mental handbok – för dig som vill prestera på topp, tåla stress och njuta av livet”, lånas ut under kurstiden.

UPPLÄGG OCH SYFTE

Vi kommer att beröra de saker som är angelägna för dig som deltagare och du får sätta din målsättning. Du kommer att lära dig mycket om dig själv, det blir en resa fysiskt och mentalt som du har nytta av i livets alla olika områden. Vi jobbar med en mindre grupp (4-8 personer) där du kan känna dig trygg att prata om personliga saker, få hjälp att komma förbi motstånd av olika slag. Vi visar varandra respekt genom att hålla det vi pratar om inom gruppen. Du får endast prata med andra om den egna upplevelsen.

Kursdatum

Kursen startar när vi fått minst fyra deltagare.

INVESTERING

Kursavgiften är 3 600 kr. Betalas före kursstart via faktura. För dig som redan tränar på FYSHUSET tillkommer inga kostnader. För dig som ännu inte tränar på FYSHUSET tillkommer en anslutningsavgift på 495 kr som betalas direkt till FYSHUSET. Och då har du tillgång till FYSHUSET under hela kurstiden.

FRÅGOR

Har du frågor så tveka inte att kontakta Bosse eller Johannes!

Bosse Kåresjö: KBT-terapeut, ACT-terapeut och Mental tränare. Har arbetat med människors personliga utveckling i över 40 år. Mobil: 070-924 27 06

Johannes Sundblad: Hälsopedagog, Personlig tränare, Diplomerad massör, utbildad i skivstångsträning för rehabilitering. 20 års erfarenhet av styrketräning. Mobil: 073-849 71 74

KURSANMÄLAN

Du anmäler dig till sundbladfyskonsult@gmail.com.

 

 

Kurs i Mindfulness

Kursen är baserad på ett innehåll som förgrundsgestalten för mindfulness Jon Kablat Zinn, har varit med och utvecklat. Det innebär att kursen är baserad på en rad forskningsprojekt där man testat fram vilka metoder som ger bäst effekt.

Målet med kursen är att bistå människor att leva de liv de faktiskt vill leva. Modern hjärnforskning visar att mindfulness hjälper oss träna hjärna på ett konstruktivt sätt som hjälper oss få till livet så som vi önskar. Beslutsförmågan blir bättre, medvetenheten ökar, minnet påverkas positivt, dina sinnen skärps. Mindfulness har visat sig bidra till bättre stresshantering, påverkar sömnen på ett gott sätt, lättare att hantera smärta och nedstämdhet, påverkar självkänslan positivt och underlättar relationer.

Paradoxalt nog ger stillhet snabba resultat

Om du följer träningsprogrammet under kursen kommer du att ha lagt grunden för en förändring i linje med vad du vill och du har börjat utveckla dina personliga resurser på ett funktionellt, positivt och kreativt sätt.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper eller särskilda fysiska förutsättningar. Alla är varmt välkomna!

Kursmoment

Kursen är uppbyggd utifrån den forskning som finns. Därför vet vi att de tekniker som används under kursen fungerar. Kursen består av nio ledarledda tillfällen på 2,5 timme vardera förutom ett av tillfällena som är en heldag. Mellan kurstillfällena rekommenderas du träna på egen hand. Förslag på träningsprogram erbjuds.

 • Vad är mindfulness?
 • Hur du kan börja använda mindfulness
 • Mindfulness nio attityder till livet
 • Avslappningsträning, mental träning och medvetandeträning
 • Hur du tränar på egen hand
 • Mindfulness och den neurovetenskapliga forskningen – vad händer i hjärnan?
 • Hur mindfulness kan användas mot stress, oro, sömnproblem med mera
 • Vad avgör hur och vad du känner och tänker? Inre och yttre stimuli
 • Koncentration, fokus och impulskontroll
 • Hur du kan få lägre puls och blodtryck och sova bättre

Utbildningsmaterial (ingår) och rekommenderad litteratur att läsa (ingår ej)

 • Mindfulness Center i Gävle har licens för att använda Mindfulnessgruppens utbildningsmaterial.
 • Vart du än går är du där (Jon Kablat Zinn)
 • Mindfulness – ögonblickens under (Thich Nhat)
 • Vi är redan framme (Tich Nhat Hanh)
 • Mindfulness i hjärnan (Åsa Nilsonne)

Kursledare

Bo Kåresjö är utbildad kognitiv terapeut, med särskild inriktning mot ACT (Commitment Acceptance Therapy) samt Mindfulness instruktör. Utbildningen till Mindfulness instruktör har Bo gått hos Mindfulnessgruppen i Stockholm.

Kostnad

Privatpersoner: 4 875 SEK, inkl moms

Företag: 6 750 SEK, inkl moms

Betalningen av kursen skall för privatpersoner vara gjord före kursstart på postgiro 483 02 94-7 eller till bankgiro 616-9965. Företagsbetalande erhåller faktura.

Anmälan sker på den här hemsidan.

Ange namn, privatperson eller företag. Kursen genomförs med minst 4 och max 10 deltagare.

Kurstider

Ingen kurs pågår just nu! Startar när det finns tillräckligt med intresserade.

Välkommen!

 

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK